Straling

Nederland & straling

Er is geen land in Europa dat zo volgebouwd is met zenders als Nederland. Daarom staan we hier onder invloed van een immense hoeveelheid agressieve straling. Straling van zendmasten en radarinstallaties, maar ook van de talloze elektrische apparaten die we in huis hebben, zoals draadloze (DECT)telefoons, mobiele telefoons, de WiFi installatie, de magnetron, een wekkerradio, een babyfoon, elektrische dekens, noem maar op. Daar bovenop komt nog de geomagnetische energie van aardstralen, zowel in als buiten onze woning.

Schrikbarende cijfers
Door de gestage groei van het aantal zendmasten en de verzwaring van bestaande masten neemt het gehalte aan straling hand over hand toe. Per 1 januari 2014 staan in ons land 7000 masten met 27000 GSM- en UMTS-zenders, 575 politie/brandweerzenders en een groot aantal radarinstallaties. In de loop van 2014 komen daar nog een zwaar 4G netwerk van KPN en andere providers bij.

 

gsm_mast 090610_gsmmast

Steeds meer gevallen van stralingsziekte
Door de grote hoeveelheid straling krijgen steeds meer mensen last van ongemakken. De een meer dan de ander. Ruim 10% van de Nederlanders lijdt al aan EHS (ElektroHyperSensitiviteit) en heeft zodoende ernstige stralingsklachten.